Verf op oliebasis van jas verwijderen

Laatst stond ik in de fietsenstalling met mijn jas tegen de muur, en had ik niet gezien dat die net geschilderd was. Mijn hele mouw en een groot stuk van de zijkant van mijn jas helemaal onder de verf! Ik kon wel janken (en heb dat ook gedaan), vooral omdat het moeilijk is voor mij om een goed passende, warme regenjas te vinden.

We gingen aan de slag met pogingen de verf (op oliebasis) van mijn polyester jas af te krijgen. Niets hielp, ook allerlei tips op internet haalden niets uit: wasbenzine, terpetine, alcohol, spiritus, ammonia, het haalde allemaal niets uit, de verf was al te ver opgedroogd. Toen zijn we maar met andere middeltjes begonnen te expirimenteren, zoals nagellakremover (aceton), maar dat hielp ook al niet.

Wat tot mijn grote opluchting wel bleek te werken, was nagellakremover voor kunstnagels! Het was even werken en boenen, maar mijn jas is met dat spul helemaal schoon geworden. ik moest wel een extra flesje halen bij de Hema, maar dat kostte maar 1,30 euro.

Dus moet je verf op oliebasis verwijderen van plastic, en standaardmiddeltjes helpen niet, probeer dan eens nagellakremover speciaal voor kunstnagels!

One thought on “Verf op oliebasis van jas verwijderen

Geef een reactie