review Kiss Gellak Everlasting Gel Polish

De meeste nagellak, ook de dure, blijft eigenlijk altijd maar een of twee dagen echt mooi, waarna het begint af te bladderen. Goed laten uitharden duurt een paar uur en ook verwijderen is een vies en stinkend klusje. Van de 25 potjes met nagellak die ik in de kast heb staan gebruik ik eigenlijk altijd alleen maar de licht beige of lichtroze kleuren, zodat beschadigingen minder zichtbaar zijn. Ook heb ik sinds ik in de overgang ben last van ribbels in de lengte in mijn nagels, die door de nagellak heen te zien blijven.

Maar nu heb ik de oplossing gevonden: gel nagellak of gellak. Deze lak blijft zo’n 2 weken perfect zitten, bladdert en beschadigd niet, maakt de nagels oersterk en heeft prachtige kleuren, met een mooie hoogglans. Een lakbeurt met gellak was voorheen alleen in nagelsalons te krijgen á € 20,- per keer. Maar ik vind het te veel tijd kosten en mijn nagels groeien ook nog eens erg snel, dus ik zag in gedachten die rekening al oplopen. Plus, wie heeft tegenwoordig nu iedere 2 weken de tijd om een uur bij de nagelsalon te zitten? Ik niet. Ik lak mijn eigen nagels al ruim 30 jaar, dus gellak kan ik heus zelf ook wel.

Een paar dagen voor mijn 49e verjaardag liep ik bij een betere DA drogist binnen en zag daar een startersetje van het merk Kiss voor het zelf aanbrengen van gellak. Ik hou van beauty gadgets, dus ik was meteen nieuwsgierig. Het setje was niet goedkoop: een starterset kost € 44,95 maar dan ben je er nog niet. Je hebt namelijk ook een UV lamp nodig om de lak uit te harden. Die lamp was ook daar te koop a € 53,95. Ik investeerde dus mijn verjaardagsgeld en kocht vorige week 9 juni de hele set.

Alles wat je nodig hebt zit er in, plus een goed dekkende gellak in een prachtige rozerode kleur. Opbrengen leek me simpel, er zit een duidelijke stap voor stap gebruiksaanwijzing bij en ik ben ook even op youtube gaan kijken hoe het moest. Thuisgekomen ben ik meteen aan de slag gegaan en ik moet zeggen: het ís ook makkelijk!

Als je maar alle stappen volgt:

 • vijlen
 • nagelriemen opduwen
 • nagels iets opruwen
 • cleanser
 • basecoat
 • 30 sec. uitharden met UV
 • nagellak
 • 1 min. uitharden met UV
 • nog een keer nagellak
 • 1 min. uitharden met UV
 • topcoat
 • 30 sec. uitharden
 • cleanser

Al met al ben je in 20 minuten klaar en dan zijn de nagels ook echt uitgehard en stootvast. En glimmen dat ze doen! Zie hieronder het resultaat, niet slecht voor mijn eerste keer. De kleur is overigens iets donkerder dan op de foto en de nagels glimmen alsof de lak nog nat is. Dat is wel even wennen.

op mijn verjaardag: mijn nieuwe gelnagellak. 9 juni 2013

Waar je wel op moet letten is dat je de lak niet over je nagelriemen smeert. Omdat de gel uithardt tot een soort plastic laagje is het na uitharden niet meer mogelijk om de randjes daarna nog bij te werken. Ook is het belangrijk dat je ook het uiterste randje van je nagel mee lakt om de gel te sealen.

Geloof me: in het echt is de glans nóg veel intenser. Ik heb in de afgelopen week al veel complimentjes gekregen over mijn nagels. Inmiddels ben ik een hele week verder en  de glans is nog net zo mooi, de kleur is prachtig en de randen zijn nog steeds perfect. Plus mijn nagels zijn echt keihard. Gisteren hebben we ons balkon opgeruimd en mijn duimnagel zat op een gegeven moment klem tussen de tuinstoel. Maar geen schrammetje te zien en wat nog veel belangrijker is, de nagel is niet gescheurd of afgebroken. Kiss, ik ben fan!! Overigens kan je het ook op je teennagels gebruiken (maar die zitten bij mij tegenwoordig wel erg ver weg!)

 

Oh ja, het er weer afhalen: Gellak moet je losweken. Dat kan met een watje met aceton wat je op de nagel plaatst. Alu-folietje eromheen en dan 10 minuten laten intrekken. Kiss heeft ook een afweekset te koop á € 14,95. Dat is en soort pot waar je een of meerdere vingers in kunt stopen om zo je gel- nagellak af te weken. Die heb ik natuurlijk ook meteen gekocht!

Bij de betere drogist, DA, bij Douglas en ook online,  kan je gellak, cleanser, top – en basecoat bijkopen, ook weer niet goedkoop maar zoals je nu weet is het wel waar voor je geld. Hieronder vindt je de op dit moment beschikbare kleuren van Kiss. Ik heb me laten vertellen dat ook andere merken gellak te gebruiken zijn.

De kleur die in het starterset zit is degene uiterst rechts op de bovenste rij.

7 thoughts on “review Kiss Gellak Everlasting Gel Polish

 1. Op 9 juni heb ik de gellak voor het eerst opgedaan, op 22 juni heb ik het verwijderd. De lak was nog net zo glanzend en smetteloos als op de eerste dag, alleen begon het aan de randjes wat ruw aan te voelen. Ik vermoed dat ik er nog zeker een halve week mee toe had gekund, maar mijn nagels groeien tamelijk snel en ik had inmiddels op sommige nagels (niet bij allemaal!) een uitgroei van ruim 2 mm! Daarbij vind ik het niet prettig om erg lange nagels te hebben, die zitten maar in de weg bij het typen. Gisteren de nagellak verwijderd, en ook dat duurde een half uurtje: knippen, afweken, voorzichtig verwijderen(niet krabben) en daarna mijn nagels bij vijlen en in de nagel-olie zetten. inmiddels heb ik ook mijn teennagels met gellak gedaan, met kleurtje 2 bovenste rij.

 2. Hoi, die pot met afweek spul, werkt dat beter dan aceton met watje en folie? Ik heb de set ook, maar het afweken vind ik maar een rotklus!

 3. Hi Monique, ik ben erachter gekomen dat die pot zelf niet zoveel toevoegt, maar de afweekvloeistof die erin zit is wél heel goed. het weekt veel sneller dan aceton en en stinkt helemaal niet. (d.w.z. mijn vriend en de katten vluchten nu de kamer niet meer uit). wat het snelst werkt is een in de vloeistof gedrenkt stukje wattenschijf op je nagel leggen, en dan je vingertop inpakken met aluminiumfolie. na een paar minuten laat die hele plak gel in één keer los.
  p.s. weet jij misschien andere goed merken gellak?

 4. Ik heb ook deze set, maar dan de frenche manicure en de lamp van kiss. Maar, de gellak droogt niet! en een super dun laagje dekt niet volledig en wordt een beetje stroperig. Uiteindelijk moet ik het grootste deel eraf halen met de cleanser en dan blijft er wel een laag over, die glanst een beetje maar is nog steeds vrij zacht en wat dof. Helemaal niet het gewenste resultaat dus! Wat doe ik fout? Of is de lamp niet goed? Help help help!

 5. Nadat je alle lagen hebt laten uitharden blijft er een dun plakkerig laagje op je nagels achter, wat je moet wegpoetsen met de cleanser. Dat is normaal.
  Ik ben natuurlijk geen expert, maar kijk even goed na of:
  – je nagels goed schoon zijn, en gevijld
  – je de lak niet te dik opsmeert
  – de lamp goed is (kijk in de lamp, alle bolletjes moeten branden)
  – je de juiste uithardtijd hebt aangehouden: 30 sec voor de onder en de toplaag, en steeds 1 minuut voor iedere kleur-laag
  – je je hand wel goed in de lamp plaatst, vingertoppen op het lijntje
  – zit er wel een base coat en een topcoat bij? die zijn nodig om de lak goed te laten uitharden.
  Je moet de kleur-lak in minimaal 2 dunne laagjes aanbrengen en iedere laag 1 minuut laten uitharden.
  Misschien doe je helemaal niets fout en is de lak niet meer goed. Ga er eens mee terug naar de winkel en vraag om een ander setje. Het is duur genoeg!
  p.s. misschien een rare opmerking, maar KISS heeft ook gewone nagellak. Weet je zeker dat je de gellak hebt (het is maar een ideetje)

 6. Nee dat hoort niet, er hoort net als ij een nagellak flesje een kwastje in de dop te zitten. Terugbrengen dus!(het is al duur genoeg)

Geef een reactie