Babyliss Curl Secret voor kort haar

Mezelf voor Sinterkerst cadeau gedaan: de nieuwste,  hotste gadget op haarstylinggebied

De Baybliss Curl Secret C1000E

Dit is wat Babyliss er over te zeggen heeft:

‘De Curl Secret is de eerste krultang die op een eenvoudige manier automatisch het haar krult en zorgt voor schitterende krullen met een langdurige fixatie. De keramische coating zorgt voor zachte en glanzende krullen. De temperatuur is aan te passen aan het haartype en de timer kan voor 3 verschillende kruleffecten zorgen (grove, compacte & waves). Wanneer de krul is gecreëerd zal het geluidssignaal dit aangeven.

 • Krultang die het haar volledig automatisch krult
 • Eenvoudig, veilig & snel verschillende krullen
 • AUTO CURL technologie & keramische coating
 • Schitterende krullen met een langdurige fixatie’

Ik ben een meisje van de 80’s, de tijd van grote bossen haar met stevige permanent-krullen , en gelukkig! the eighties zijn weer helemaal terug, kijk maar naar de rokjes!  Dus  dat betekent eindelijk bye bye aan dat saaie gladde sluike haar (Jennifer Anniston bedankt!). Mij staat het niet.

Krullen maken een comeback, ( so do aangeknipte mouwen, schoudervullingen, kuitlange rokken met laarzen en imitatie leren rokjes en broeken) maar na mijn laatste permanent fiasco (lees er alles over in mijn blog) weet ik dat als ik nog krullen wil, ik ze toch echt zelf in moet zetten. In ons vochtige winderige Hollandsche klimaat blijven krullen nooit zo heel lang zitten, en met mijn kop vol haar is het krullen draaien altijd een heel karwij. (indraaien, drogen… ben ik zó anderhalf uur mee zoet). Ik ben een echte haarfröbelaar en in mijn kast liggen merdere een föhns, heteluchtborstels, Carmensets, kleefkrullers, Twingles, keramische stijltangen, keramische krultangen, en een roterende heteluchtborstels. Eerlijk gezegd gebruik ik ze allemaal (niet tegelijk). Maar nu komt Babyliss ineens met een heel nieuw soort volautomatische krullenmaker die een perfecte, snelle, lang houdbare krul belooft.  En ja… die wil ik dan natuurlijk ook proberen. De kruller werkt op een andere manier dan we gewend zijn: hij rolt een pluk haar zelf op, verwarmt het en geeft een signaal als de krul klaar is. Snel, gemakkelijk en veilig. En je kunt je er niet aan branden. Vooral dat laatste lijkt me wel heel handig. Sinds ik in de overgang zit is mijn motoriek duidelijk aan het veranderen. Mijn hand kan ineens  zomaar uitschieten waardoor ik me geregeld aan krul – of stijltang brandt. In het dingen laten vallen ben ik ook erg goed geworden. Veilig is dus wel fijn.

De Baybyliss Curl Secret is niet goedkoop. De gangbare verkoopprijs is € 129,– ook bij alle goedkope adresjes die ik ken. Voor deze prijs wil je van tevoren natuurlijk wel goed weten waaraan je begint en dus heb ik eerst op Youtube en Google mijn huiswerk gedaan.

Wat mij opviel is dat de filmpjes en recensies allemaal zijn gemaakt door jonge vrouwen met lang haar. Blijkbaar doen vrouwen in mijn leeftijdscategorie niet meer zoveel aan hun uiterlijk, of in ieder geval doen ze het niet in het openbaar?
Er zijn gelukkig veel filmpjes over dit krulfenomeen te vinden. De meiden op Youtube hebben het er maar moeilijk mee: hun 60 cm lange haar (al dan niet bij de kapper gekocht en eraan gezet) komt vast te zitten (want krultang verkeerd om), het haar loopt vast en verbrand (stekker eruit was handig geweest) of de krul is niet mooi (veel te dikke pluk genomen of eraan gedraaid). Een meisje heeft zelfs de vastzittende pluk tot op de hoofdhuid moeten afknippen! Ik was na al die horror filmpjes dus best benieuwd geworden. Baybliss brengt niet zomaar een revolutionair product op de markt, zij hebben een hele goede naam te verliezen en aan de lancering van een nieuw innovatief product zal heus de nodige voorbereiding aan vooraf zijn gegaan, denk ik dan maar. Wat mij op Youtube vooral opviel is dat de meiden wel zeiden dat ze de gebruiksaanwijzing gelezen hadden, (en sommigen vonden die nog ingewikkeld ook, wahaha)  maar dat je ze gewoon de fout in ziet gaan. Tja, als je ook 60 cm lang haar wil laten oprollen in een cilindertje en het dan nog verkeerd om doet ook, da’s vragen om moeilijkheden. Ik ben ouder en wijzer en heb vééééééééééééél meer jaren ervaring, dus mij moet het gewoon lukken.

Oké de krultang dus. Bij Bol.com gekocht, en meteen de volgende avond (pakjesavond) al in huis. De krultang komt in een mooie bijna niet open te maken doos, en is gebruiksklaar. Het ziet er meteen heel anders uit dan wat je van een krultang gewend bent. Het heeft een handgrip  die max. 3 cm open kan, met een cilinder op het einde. In die cilinder zit een spoeltje, dat spoeltje pakt het haar automatisch op en draait het om het verwarmingselement.  Het wisselt ook iedere keer van opdraairichting, de ene keer linksom, de volgende gaat rechtsom, zodat je speelse krullen krijgt.
Na een paar piepjes is de krul klaar ! Makkelijk zat. En dat is het dan ook echt: makkelijk!

 

 

8-Picture0399

deze kant altijd richting hoofdhuid!

De cilinder heeft een binnen en een buitenkant. De kant met het plaatje erop is de kant die altijd naar het hoofd gericht moet worden (de binnenkant dus). Plaatje kan je verwijderen, eronder zit het productlogo. Dat is ook meteen wat alle dames op Youtube steeds fout doen, en waardoor hun haar vast komt te zitten in de spoel. Wat ook scheelt is dat ik schouderlang haar heb, en niet van die moderne (al dan niet eigen) superlange lokken. Maar ook daar moet het echt goed mee kunnen lukken, als je je maar aan de gebruiksvoorschriften houdt. En die zijn simpel:

 1. gebruik alleen op schoon en droog haar, dus zonder stylingproduct
 2. houd de krultang met de juiste kant naar het hoofd
 3. neem een goed uitgekamde pluk haar van max. 3 cm dik
 4. meteen loslaten na het piepsignaal
 5. loslaten na het ‘het gaat niet goed’ signaal

De rest is doodsimpel. Plukje haar in de cilinder leggen, dichtkijpen, na de piepjes weer loslaten: krul!

Fotoreportage:

Picture0419

Het beginproduct: vers gewassen haar, droog en met een klein beetje L’Oreal keratinespray in de puntjes (want meerdere malen geverfd en gebleekt)

Picture0420

Het haar in secties verdelen, dat werkt makkelijker. Is wel en uitdaging want in mijn supergladde schone haar wil nog geen elastiekje blijven zitten. Begin aan de achterkant met krullen en werk naar voren.

Picture0421

driekwart klaar in 15 minuten, nu de voorkant nog.

Picture0423

moet je zien wat een krul!

Picture0425

alle krullen zijn gezet, nu even laten afkoelen.

Picture0424

close-up

Picture0430

nadat ik de krullen met mijn vingers heb doorgekamd. lekker warrig effect en een superglans. even gefixeerd met een beetje haarspray, want bij mij valt mijn haar van nature naar voren en draag het juist altijd naar achteren en uit mijn gezicht

Picture0428

Ik ben fan!

Mijn conclusie: ik ben fan!

Voordelen:

 • makkelijk in gebruik
 • lang snoer
 • warmt supersnel op
 • 2 hitte-standen: I voor voor gevoelig en II voor stug haar
 • 3 soorten krullen: slag, soepele losse krul, stevige krul
 • piepje als de krul klaar is
 • piepje als het niet goed gaat
 • zeer snel klaar (ook als je veel haar hebt zoals ik, hele hoofd in één kwartier gedaan)
 • te grote of slecht gekamde lokken worden geweigerd (dit hoor je aan het geluid) en dan moet je meteen loslaten
 • wisselt zelf de krulrichting af, waardoor het resultaat natuurlijker is
 • pakt ook miniem dunne plukjes (bijv. die je vergeten bent)
 • glanzende krullen
 • mooie grote krullen
 • haar blijft zacht
 • krul blijft zo’n 2 dagen goed zitten. Getest: a- na het krullen de borstel erdoor gehaald. Toen weer door elkaar gehusselt. De krul springt ijzersterk weer terug. b- vanmiddag boodschappen gedaan op de fiets en mijn pet vergeten. De krullen weerstaan storm en zelfs een klein beetje motregen! Vind ik toch wel indrukwekkend! c- de volgende dag nog steeds krullen!
 • schijnt ook op moeilijk krulbaar -of zeer glad haar heel goed te werken (ga ik nog uittesten op een vriendinnetje)

Nadelen:

 • kost € 129,-  dus best aan de prijs
 • niet zwaarder dan een föhn, maar na poosje krijg je toch best wel een lamme arm
 • goed in de gaten houden dat je de juiste kant naar je hoofd gekeerd blijft houden, anders zit je haar vast (is mij niet gebeurd overigens)
 • jammer dat de grootte van de krul niet zelf is in te stellen (maar dat kan natuurlijk bij een gewone krultang ook niet)
 • schoonmaak-onderdeeltje zit er los bij, dus dat is straks gegarandeerd kwijt.

hier het Babyliss tutorial filmpje:

 

5 feb. 2014 nagekomen bericht.
Omdat een collega me gisteren vroeg: zeg jij gebruikt ook die krultang van Baybliss niet meer he, ik zag het op tv’ ,  en ik echt niet begreep wat ze bedoelde ben ik het filmpje van Tros Radar even gaan bekijken. In dit filmpje word deze krultang gehekeld omdat hij het haar zou verbranden, zou vastlopen, te heet wordt en weet ik al niet wat. Er kwam zelfs een ‘professionele kapster’ aan het woord om het ding af te kraken (maar waarom dan bij iemand thuis en niet in de kapsalon, ‘thuiskapster’ denk ik dan…) .
Ik snap al het gedoe niet.
Ik gebruik het sinds december bijna iedere week en heb echt nergens last van. Ik heb mooie krullen, ze glanzen en blijven lang zitten. Krijg geregeld complimenten! Ik ben in een kwartiertje klaar, heb geen vastzittende plukken, geen rook of ander ellende meegemaakt. Als ik de klachten in het filmpje bekijk dan vindt ik ze eigenlijk een beetje lachwekkend.
– Het ding wordt heet. ja duh, het is een krultang, die hoort heet te worden. de handgreep blijft gewoon koel, alleen het gedeelte wat krult, ja dat wordt inderdaad aan één kant heet. Ik stel voor dat men daar dan vooral geen vingers in steekt. Anders dan bij een gewone krul of stylingtang (met het goeiendhete gedeelte gewoon aan de oppervlakte) moet je bij de Curl Secret wel echt erg je best doen om je eraan te kunnen branden.
– Er komt rook van het haar. Geen idee hoe ze dat hebben gedaan (ik vermoed dat het haar niet schoon is, of misschien niet helemaal droog of dat er een stylingproduct is gebruikt?) want ik heb de mijne nu op alle hittestanden geprobeerd en mij is het niet gelukt om rook te produceren of mijn haar te verbranden.
– Het haar komt vast te zitten. Bij mij nog nooit gebeurd. Moet je natuurlijk wel gewoon goed de gebruiksaanwijzing volgen, en zeker bij erg lang haar moet je de lok haar eerst kammen voordat je het in de kruller stopt. Je moet de lok niet draaien en vooral niet te dikke plukken gebruiken. Én meteen loslaten als je het waarschuwingspiepje hoort.
– Wat voor een ‘professionele kapster’ is dat, die al van drie klanten het haar heeft verbrand? Is she for real? Is ze wel kapster?  Ik ben dat niet, ik ben geen kapster maar gewoon iemand die het leuk vindt om met haar haar te tuttelen.

Echt ik snap alle drukte niet. Ik vind het nog steeds het leukste product om krullen mee te maken wat sinds lange tijd op de markt is gekomen, alleen een beetje prijzig.
Ik ben, ook na 2 maanden wekelijks gebruik, nog steeds fan! 

2 thoughts on “Babyliss Curl Secret voor kort haar

 1. Hoi, Fijn je uitgebreide test en foto’s van het gebruik van de curl secret.
  ik overweeg ook om deze aan te schaffen. Er bestaat ook een professionele variant waarbij je de krulrichting kan instellen maar die is veel duurder. Ik lees bij jou dat de krulrichting ook gewisseld wordt. Dat ben ik nog nergens tegen gekomen. Gaat dat dan automatisch om en om of zo? Dan is nl mijn argument om de duurdere versie te kopen ineens niet meer zo dringend..ik hoor graag van je! Groeten, Anneke

 2. hi Anneke, thanks voor je reactie. ja er zit een ‘alternerende krulrichting op’ dus hij gaat automatisch om en om. dus als je bijv in je gezicht de krul toch andersom wil, dan druk je hem gewoon een keertje dicht zonder haar ertussen, en de volgende keer draait ie dan andersom. Ik heb gisteren het anti-stukje in tros radar gezien, maar echt, ik snap er niks van. ik vind dit juist een fantastisch goede krultang. ik wilde die professionele ook wel, maar het is al zo duur! deze werkt goed genoeg.

Geef een reactie