Christmas can be a real pain in the neck

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms ben je de oorzaak van je eigen ellende

Ik heb al sinds een week steeds erger wordende pijn aan de linkerkant van mijn nek. Niet te harden! ’s Morgens valt het wel mee, maar in de loop van de ochtend gaat het van erger tot bijna ondragelijk, en ik ben wel wat pijn gewend. De pijn straalt uit naar mijn hals en hoofd, en vooral de avonden waren geen lolletje. Dus ik aan de heavy duty Ibuprofenpoeders, maar zelfs die bazookas van 600 mg helpen maar eventjes. Ik slik inmiddels dagelijks 2 x 600mg en daar krijg ik dan weer maagpijn van en dus slik ik daar dan weer Omeprazol voor en ik eet Rennies alsof het tictacs zijn. De nekpijn wordt gedurende de werkdag steeds erger en erger (dwars door de pijnstillers heen) en is  ’s avonds bijna niet uit te houden. Liggend in bed heb ik er nog het minste last van, maar dan speelt mijn maag weer het meeste op, dus lekker slapen doe ik ook al ruim een week niet. Als ik ’s morgens wakker wordt is de pijn bijna verdwenen, maar die wordt weer erger in de loop van de dag, vooral op het werk dus wat denk je dan:

 

Het is in de race naar de kerstvakantie dan ook vreselijk druk en iedereen ziet grijs van vermoeidheid. Er spelen een heleboel dingen tegelijk en die moeten allemal vóór de kerst nog af  en ik organiseer een kerstontbijt en ziekmelden is gewoon geen optie….. want het is zo vreselijk druk. Dus zit ik met bonkende kop stuiterend van slaapgebrek en misselijk van de maagpijn achter mijn beeldscherm te acteren alsof ik mezelf ben en alles onder controle heb. Een hele prestatie, ik zou er een Academy award voor moeten krijgen!

 

 

We hebben onze kamer wél leuk in kerstsfeer gebracht met kleine kerstboompjes. Lampjes erin… heel leuk. Ik heb sinds vorige week vrijdag mijn zilveren inimini boompje wat ik ieder jaar boven op mijn beeldscherm plak ook weer vastgeplakt.

Maar omdat ik tegenwoordig op 2 beeldschermen naast elkaar werk wilde dat boompje precies in het midden zetten. Lukte niet, boompje zakte steeds scheef. Dus besloot vanmorgen ik het boompje dan maar weer aan de zijkant te hangen, net als voorgaande jaren. En terwijl ik daamee bezig ben verschuif ik mijn beeldscherm en krijg ik ineens een deja vu en ZAPPPPP!!! ineens weet ik het: ik heb vorige week de beeldschermen een stuk naar links verplaatst, om wat meer ruimte te maken voor de telefoon. Maar omdat ik meestal naar het linker scherm kijk, en daar nu dus niet meer goed voor zit, zit ik driekwart dag met een gedraaide nek. Logisch dat dat dan pijn gaat doen. Dus heb ik die beeldschermen weer terug gezet zoals ze vorige week stonden… is de pijn in mijn nek afgenomen  tot bijna weg! Ik bedoel maar, als dat geen DUHMOMENTJE is!

Geef een reactie