Cake pops babycakes

Cake popsOm te trakteren op mijn werk had ik bedacht om deze keer eens cake pops te maken. En dan draai ik een beetje door en wil het meteen goed aanpakken. Dus ik naar de Kijkshop en met een kadobon die ik nog had, heb ik van Inventum een babycakes maker gekocht. Dat is wel heel erg handig want daarme maak je in één batch 12 caceballetjes in zo’ n 4 minuten per batch. Eerst ben ik op Youtube gaan kijken hoe het moet. Het leek me niet al te moeilijk.

Ik gebruikte de citroen cakemix van de Lidl en heb uit één verpaking  38 cakeballetjes gehaald! Bij Xenos kocht ik kant en kaar glazuur in de smaken chocolade, hazelnoot en vanille, plus wat strooisel, suikerbloemen enz. Bij Sugarlicious kocht ik de rode kleurstof en rode sprinkles. het cakebeslag heb ik opgedeeld in 3 schalen waarvan ik  achter elkaar door citroencake, chocoladecake met walnoten en red velvet cakeballetjes heb gemaakt, alles met die ene cakemix van de Lidl, dus flink waar voor mijn geld. Van Youtube een goede tip gehaald; doe je cakebeslag in en boterhamzakje, knoop het dicht en knip één puntje eraf, dan heb je een  goed werkende spuitzak om de cakevormpjes netjes mee te vullen.  En dan begint het langdurige proces van cakepops bakken, afkoelen, op een stokje zetten met wat glazuur erbij zodat het balletje niet van het stokje valt, wéér afkoelen, in de glazuur dopen, wéér afkoelen, nogmaals in de glazuur dopen (vanille scheen door), wéér afkoelen, en dan versieren. En tussendoor steeds weer het afgekoelde glazuur opwarmen zodat het weer vloeibaar wordt. Pfoeh!

Maar hoe presenteer je die dingen nou op een leuke manier? Internet bood niet echt veel meer ideen dan: “zet ze in en glas of neem en blok piepschuim en wikkel dat in aluminiumfolie’. Dat vond ik niet mooi. Eerst rondgekeken voor een leuk styropor pyramide, te koop ik hobywinkels, maar uiteindelijk had ik een inval: Me & my gluegun! Ik heb een oude bloempot genomen en afgewassen. Daarna heb ik een tak met witte nepbloesems, die ik allang niet meer in een vaas heb staan, gesloopt en de bloesems 2 rijen dik op de rand van de bloempot geplakt met mijn mini lijnpistooltje (ook van Xenos). Paar groene blaadjes erbij… halve bol van oase erin om de stokjes in te zetten en wat grijs mos erbovenop om de oase af te dekken (óók Xenos). Ik ben erg tevreden met het resultaat.

p.s. ik heb 2 x zoveel cakepops gemaakt als er de foto staan, ben er de hele middag mee bezig geweest.

Geef een reactie