Chillfactor Slushymaker review

images (3)Ik ben zo iemand die gek is op huishoudelijke -en beautygadgets. Dus toen ik bij Blokker de Chillfactor Slushymaker zag liggen heb ik er twee dagen over nagedacht, en hem toen alsnog maar gekocht. Ik heb zoiets nog niet eerder gezien. De beker komt met een dop en lepeltje met een rietje en kost € 14,99. Goedkoop is het dus niet. Maar het ziet er zo leuk uit dat ik het gewoon wilde hebben.
slushymaker

Wat is het: Het is een grote beker van zacht plastic, aan de binnenkant bekleed met een vriescomponent.

Wat doet het: Een heerlijke frozen drink/slush maken, die je daarna met het lepeltje kunt opeten.

Hoe werkt het: Beker een nachtje in de vriezer zetten. Nadat je het hebt ingevroren doe je er koude limonade, vruchtensap of koude koffie in en zet je de dop erop. De vloeistof vriest aan tegen de bevroren binnenkant en door een minuutje of wat in de beker te knijpen (daarom is de beker zacht) maak je steeds die bevroren stukjes los, totdat alle vloeistof is bevroren.

Werkt het zoals aangegeven: Niet helemaal. Op de verpakking staat: ‘vries, schud, geniet!’ Maar je moet niet schudden,  je moet dus een minuutje in de beker knijpen. Maar verder werkt het gewoon precies zoals in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing staat.

Chill-Factor-1

Nadelen:

  1. Met stip op één: de beker gaat maar één zomer mee. Als je hem de zomer daarop weer uit de verpakking haalt (want waarom de hele winter ruimte laten innemen je in vriezer?) merk je dat de gel is gekristalliseerd en daardoor kan het niet meer bevriezen. Ik ben met de beker in de originele verpakking en de aankoopbon erbij teruggegaan naar Blokker en heb daar een tegoedbon gekregen want de bekers waren uitverkocht.
  2. de beker moet rechtop in de vriezer staan en dat neemt nogal wat ruimte in beslag als je zoals ik maar een kleine vriezer hebt.
  3. je kunt per keer maar één portie maken waarna de beker  moet worden uitgespoeld en opnieuw ingevroren.
  4. voor een ‘geintje’ zijn die slushymakers met € 14,95 te duur, zeker als je meerdere kinderen hebt. Maar hopen dus dat het aanslaat en de prijs lager wordt, of dat ze niet aanslaan en dan in de uitverkoop komen.

Mijn oordeel:

  • Leuke gadget, leuke vormgeving, leuke kleurtjes, jammer dat het niet echt lang meegaat.
  • Het werkt goed en snel, de portie slush is precies genoeg voor 1 volwassene. Ik heb het nu uitgeprobeerd met cassislimonade (wel oké, maar moet volgende keer zoeter) en met peren nectar (érg lekker) en zal komende weken wat smaakjes gaan uitproberen met o.a. mangosap, chocolademelk en frozen cappuchino.
  • Het bijgeleverde lepeltje is tegelijk een rietje.
  • De dop heb ik niet gebruikt, maar ik kan me voorstellen dat je bij kinderen de dop er wel op wilt. Zeker als je de kinderen zelf laat knijpen, wat overigens leuk is om te doen omdat je zelf de vloeistof in slush ziet veranderen.
  • Voordeel is ook dat je zelf kunt bepalen wát je binnenkrijgt. Slush die je koopt zitten vol met suiker en kleurstoffen. Bij deze slushymaker bepaal je zelf de inhoud.

Hier een leuk promotieflimpje wat ik op youtube vond. Die slushymaker is heus niet per sé alleen voor voor kinderen!

 

 

Geef een reactie