Mislukt Permanent

Zoals al eerder aangekondigd in dit blog hierbij eindelijk mijn stukje over mijn mislukte permanent, geïllustreerd met foto’s. Sinds zo’n 30 jaar lat ik geregeld mijn haar permanenten. behalve dat de krul soms groter of kleiner was is het in al die tijd eigenlijk maar één keer echt mislukt. Dat was toen ik ergens in de nineties in Spanje een nogal agressieve ‘copa del sol (Spaanse variant op de coupe soleil) had laten zetten. Toen ik een par manden daarna in Nederland weer eens een permanent liet zetten pakte dat op de blonde gedeelte heel anders uit dan op mijn ongebleekte bruine haar. Ik heb de boel toen opnieuw laten permanenten, waarna het gortdroog werd, brak en uiteindelijk is afgeknipt.  Pas na het permanenten vertelde een andere kapper me dat je geblondeerd haar niet kunt laten permanenten, dat is teveel chemische beschadiging. Tot zo’n 10 jaar geleden liet ik mijn haar nog geregeld probleemloos van een permanent, deelpermanent of volume permanent voorzien. Tot zo’n 5 jaar geleden zette ik gewoon zelf een wortel/volume permanent, waarna ik het hele permanenten ben vergeten. Goed nieuws voor mijn haar! Het enige wat ik in de afgelopen jaren wel deed was spelen met de kleur, bruin, blond, bruin, roodbruin, asblond, en één keer per ongeluk kerstmannetjes -rood.
Picture0202 (2)

Ik ben een meissie uit the 80’s en ik houd dus van volume en krullen. Het was het tijdperk van voor de digitale revolutie, en ik heb dus niet veel foto’s uit die tijd, en zeker niets digitaals. Ik zette ook zonder permanent geregeld krullen, onder andere door Twingles te gebruiken, zoals op deze foto, ikke met blond haar.  In dat steeds weer krullen zetten gaat een boel tijd zitten, en dus dacht ik om maar weer eens een permanent te laten zetten. Online las ik dat het moderne permanenten veel minder agressief was dan vroeger, en de krullen natuurlijker. Mijn eigen kapsalon deed niets met permanenten, en dus toog ik naar een andere buurtkapper, iemand die geregeld permanetjes zet. Ik legde haar precies uit wat ik allemaal met mijn haar doe: verven, bleken, verven, bleken, en vroeg of permanenten wel kon. Zij bekeek mijn haar, zie dat een permanent heel goed zou kunnen, en we maakten een afspraak. En toen heeft ze me toch mijn mooie inmiddels 30 cm lange haar een partijtje onherstelbaar beschadigd!

Ik ging er met dit haar naartoe: 1-Picture0276

Toen het permanenten klaar was voelde ik al dat het helemaal mis was. Mijn haar voelde klammig en sponzig aan, de krul zakte er langzaam uit en ik kon mijn haar tot tweemaal de lengte uitrekken, als een elastiekje. De krul had alleen gepakt op de eerste 1o cm van mijn haar, waarna het eindigde in 20 cm rattenstaartje. Dit was niet oké! Ik ben nog teruggegaan bij haar, maar kreeg eigenlijk niet veel feedback, alleen een beetje herstellend serum wat ik erin kon spuiten (moest zelf een leeg flesje meebrengen). Dat serum deed helemaal niets.

Ik kwam er met dit haar vandaan: 20120907 bad perm  Picture0289

Nee ik was niet happy! Omdat ik van deze kapster niet veel hulp kreeg (behalve dat ze aanbood om het nogmaals te permanenten) ben ik met mijn mislukte bos naar mijn eigen kapsalon gegaan. Mijn eigen kapsalon: Gonul coiffures is zeer gespecialiseerd in dik en stug mediterraans/midden-oosten haar, en zij geprobeerd te redden wat er te redden viel. Voor ik het wist zat ik met een helm van aluminiumfolie op tussen futuristische lampen aan de keratinebehandeling.

Beam me up Schotty! HTC alles 187

Maar het hielp wel, en na die behandeling en alweer een knipbeurt voelde mijn haar een stuk beter, zij het nog helemaal niet goed. Resultaat: 20120919

Om de frizz een beetje onder controle te houden ben ik een Brazilian keratin therapy shampoo en conditioner van Organix gaan gebruiken. En wekelijks een maskertje met L’oreal total repair en een warme handdoek hielpen ook, plus haarwax van Guhl hielpen mijn haar om er in ieder geval niet meer dood uit te zien. 

 

 

 

 

 

 

 

Maar mijn haar was kapot en daar viel helas niets meer aan te veranderen. Het bleef raar aanvoelen en en beetje kleffig en van al die cremes, wax, mousjes en glansmiddelen kreeg ik ontiegelijke jeuk op mijn hoofdhuid. Mijn haar doek kostte me nu om de paar dagen uren, terwijl het permanentje me juist tijdswinst had moeten opleveren. En  maar mijn haar bleef afbreken. Wekelijks zwemmen hielp natuurlijk ook niet erg mee, dat is zo wie zo al een aanslag op je haar.

Uiteindelijk heb ik het eerst flink kort laten knippen:

december 2012 554081_2459150975000_158046074_njanuari 2013 430811_2624187300805_1248279425_n(1)

 En heb het daarna weer donker gemaakt. Inmiddels is het alweer schouderlang, want mijn haar groeit gelukkig snel. Maar permanent en blonderen: NIET DOEN!

One thought on “Mislukt Permanent

Geef een reactie