drink je fit!

Zojuist gekocht en meteen uitgeprobeerd: de Princess mini blender. De Kijkshop heeft verbouwingsuitverkoop en ik had nog een tegoedbon liggen.

Dit soort machientjes wijkt af van de traditionele blenders omdat je er geen aparte mengbeker gebruikt. Mengen, blenden en drinken doe je uit dezelfde beker. Spaart tijd, ruimte en vooral: afwas!

Hoe werkt het: Je hebt een hardplastic beker met een schroefrand, en een dop waar het hakmes in zit.  Je vult de beker 3/4 met fruit, melk , yoghurt enz. Je schroeft de dop met het hakmes aan de binnenkant op de beker, en zet dan de hele boel ondersteboven in de houder. (de houder is de motor) Je draait de beker tot die contact maakt en dan gaan de messen loeisnel draaien en wordt de inhoud gemixt of gehakt/gemaald. Vreselijk handig. Je kunt er smooties of shakes mee maken of sausjes/pastasaus maar ook bijv. koffie, noten of kaas mee malen.  Ik ben al een expert want gebruik al jaren heel intensief de Magic Bullet, maar daar beginnen nu stukjes af te breken. De Princess mini blender werkt volgens hetzelfde principe, maar is dus wél ff de helft goedkoper.  Er zitten dan ook wat minder accessoires bij, bijvoorbeeld geen sapcentrifuge. Maar dat sapcentrifuge-gedeelte gebruik ik van de MB toch ook al nooit. Juist het feit dat je maar één beker nodig hebt om de shake in te maken, en het er er daarna meteen uit te drinken vind ik fijn. Scheelt weer afwas. Uit ervaring weet ik dat voor mij 4 bekers in div. maten meer dan genoeg is.  Wat ik als gadget freak echt leuk vind is dat je er een dubbelwandige beker bij krijgt, die  je kunt invriezen. Als je die beker dan vervolgens gebruikt om smoothies mee te maken bevriest de inhoud mee en krijg je een ijsdrankje/frozen drink/slushie. (moet ik nog uittesten, staat nu in de vriezer!)

Ik heb de mini blender gekocht om op mijn werk te zetten om daar iedere dag een fruitshake te maken. Beter vers dan al dat kant en klare spul! Vers vind ik ook veel lekkerder.

Tip: koop nu flink wat vers zomerfruit en vries dat in, schoongemaakt en in stukjes, oor later. Je kunt het gewoon bevroren gebruiken. In de winter is er immers geen verse aardbei, ananas, watermeloen, perzik, framboos of blauwe bes meer te bekennen!

 

 

 

 

Update 27/9.

Oké ik begin me ernstig af te vragen hoe gezond dit nu eigenlijk is, die fruitsapjes. Ik merk namelijk sinds ik ermee begonnen ben dat ik na het drinken van zo’n shake vaker wel dan niet flink last krijg van als lava opborrelend maagzuur, misselijkheid, diarree, opgeblazen gevoel en knetterdarmen. Met of zonder zuivel, pijn doet het! Gezond blijkt dus best een relatief begrip: wat gezond is voor de een, veroorzaakt zomaar een maagperforatie bij de ander. Ik was eigenlijk altijd al niet zo van de fruitdrankjes en de jus, en nu laat het betere “luister naar je lijf’ zich gelden.  Luisteren Katinka! Als regelrechte bloedgroep O jager-verzamelaar gedij ik beter op proteïne en op dierlijk vet. Geef mij maar een lekker stukkie dood beest, medium rare! Nootjes erbij, blaadje sla… niks aan de hand! Maar voer je me zuivel, fruit, aardappelen of granen, dan krijg ik al vrij snel problemen. Zucht, ik neem maar weer een maagzuurremmer…

 

 

Geef een reactie