de lange weg naar beter, en nu…..

Oke, ik heb me 3 weken geleden dus toch wel echt flink verstapt. Ik was er al bang voor want ik stapte iets naar achteren, voelde in mijn knieholte een tikje en een scherpe pijn. Moest echt ff gaan zitten. Kleine stap, grote gevolgen want sindsdien is mijn knie, die toch echt heel goed aan de beterende hand was, weer een heel stuk slechter geworden.
Op vakantie is dat helaas ook niet minder geworden (en dat had ik wel gehoopt).
Inmiddels is het zo dat de knie om de 3 a 4 passen knakt en knapt, niet meer soepel kan buigen, pijn doet, en de enkel wordt in de loop van de dag steeds dikker. Lopen kan ik zonder stok of krukken, maar ik strompel.  Allemaal niet goed dus! Gisteren ben ik bij  Sido Vleer geweest. Sido heeft een fysioterapiepraktijk op de VU.  Hij heeft naar me geluisterd, de knie bekeken, wat geduwd en getrokken maar wilde er niet teveel aankomen want kan natuurlijk aan de buitenkant niet zien hoe het er aan de binnenkant voorstaat. Hij zei wel dat de knie dik was en wat warmer aanvoelde dan de andere knie. Sido raadde me wel aan om weer een drukverband of tube te gaan dragen, om zo de zwelling onder controle te houden. En dan echt van onder de enkel tot boven de knie.
Da’s nog niet zo gemakkelijk als je van die flinke benen hebt zoals ik, want zo’n tube rolt dan steeds af en dat knelt.
Ook de verpleegster die me een tube moest aanmeten (boel gepruts met een schaar en leukoplast) kreeg het niet voor elkaar. Vond ik (wél handig met schaar, naald en draad) eigenlijk nogal amateuristisch. Ze zorgde er echter wél voor dat ik me iets herinnerde:
In de dans en- modewereld wordt heel veel met panty’s gedaan die per been verschillend zijn, bijvoorbeeld voor één wit been, en één zwart been, of eentje effen en eentje geruit…

Hoe ze dat doen: gewoon twee panty’s nemen en van iedere panty één been wegknippen, maar de tailleband laten zitten. Je draagt dan één panty per been met de taillebanden kruislings over elkaar heen.  Makkelijk zat. Ook dé oplossing voor als je twee dezelfde panty’s hebt met ladders erin. Ergens in de 90’s heeft een bekend merk dit idee uitgewerkt en op de markt gebracht, maar ondanks de supermodellen die het showden is het nooit aangeslagen. Die dingen waren dan ook echt vreselijk duur!

Maar zelf doen is een makkie. CutTightsEn blijkbaar ook nog er supercool, want er is online  een heleboel info over te vinden. Rihanna is geregeld in leggings met maar één been te vinden, Byoncé… Ook op IBIZA liepen de meiden zo rond. (ga ik niet doen, wahahaha)pantu images

coloured-tights

img-thingIk ga straks dus ff een dikke panty of legging bij de HEMA kopen, en daarvan zal ik dan de rechterkant gaan dragen, om mijn zielige been.

Op 4 juni heb ik weer een afspraak bij dr. Frenkel, hij is nu met vakantie. Hopelijk gaat het dan iets beter met mijn knie,  maar ik verwacht het eigenlijk niet hoor!

 

En ja hoor, ik draag het nu al 4 dagen en het werkt perfect, zit goed, is onzichtbaar onder kleding en bovenal: houdt de zwelling in mijn knie en enkel onder controle. Geeft ook wat extra steun bij het lopen, dus dubbele winst. Dit had ik 2 maanden geleden al moeten bedenken!

Geef een reactie